COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:20 si 07:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:10 si 07:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:10 si 07:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Botoşani, Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Vaslui; COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:10 si 07:00 se va semnala - ceaţă care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:00 si 07:00 se va semnala local ceață care va determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Mureş, Județul Harghita, Județul Harghita; COD GALBEN: 29-10-2020 Intre 02:00 si 07:00 se va semnala local ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Sălaj, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

RBL solicită dezbaterea publică de urgenţă a Strategiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni

Romanian Business Leaders (RBL), prin proiectul RePatriot, solicită autorităţilor să consulte beneficiarii direcţi ai Strategiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni şi să folosească resursele statului ca să răspundă în mod real nevoilor românilor din diaspora. În esenţă, strategia publicată în Monitorul Oficial la final de iunie 2017, fără consultare cu principalii parteneri din societate, îi încurajează pe românii din diaspora să se obişnuiască mai bine cu ideea că trăiesc departe de ţară. Strategia urmăreşte în mod corect să promoveze identitatea românească, dar tratează superficial repatrierea talentelor şi confirmă incapacitatea României de a atrage talente, semnalată de World Economic Forum, în Global Competitiveness Report (România ocupă locul 127 în lume).

Între timp, economia suferă din cauza deficitului de forţă de muncă. România este în competiţie directă pentru forţă de muncă cu întreaga Europa. Suntem deja pe primul loc pe continent la deficitul de forţă (72% dintre companiile româneşti au dificultăţi să ocupe posturile vacante, potrivit studiului realizat de ManPower Group), iar lipsa de capital uman se va acutiza şi mai tare. Unul din trei angajatori din România are mari dificultăţi să ocupe posturile vacante pentru că, pur şi simplu, nu exisă oameni calificaţi să facă munca pe care ei o caută.

Repatrierea diasporei este o soluţie practică pentru deficitul de forţă de muncă din România. Cetăţenii români care conduc afaceri şi lucrează în economii dezvoltate sunt valoroşi pentru societatea şi economia din România pentru că vin cu etica muncii şi cunoştinţele câştigate în pieţe mult mai mature şi avansate decât cea românească.

Şapte din zece români din diaspora vor să revină în ţară
Sondajele arată interesul diasporei pentru a reveni în România. Studiul realizat în 2015 de RePatriot, cu sprijinul Open-I Research, arată că 70% dintre românii din străinătate îşi doresc să se întoarcă în ţară, dar şi că aproape jumătate dintre ei nu au un plan concret în această direcţie. şase din zece români din diaspora vor să investească în dezvoltarea unei afaceri în România, iar cele mai atractive domenii sunt turismul (50%) şi agricultura (44%). Principalele motive pentru care românii preferau să trăiască în diaspora erau nivelul de trai mai ridicat decât în România (70%) şi gradul mai scăzut de corupţie (56%).

În ultimii doi ani, RePatriot a discutat direct cu peste 3.500 de români din Italia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Statele Unite ale Americii (Silicon Valley), Franţa, Norvegia şi Grecia. Cei care îşi doresc şi se gândesc serios să revină ezită din cauza serviciilor publice din România, în primul rând educaţia şi infrastructura sanitară şi medicală.

RePatriot creează contextele pentru interacţiune directă cu diaspora
Următorul moment prielnic în care diaspora poate fi consultată în mod real este luna august, când mulţi români revin în ţară în vacanţă, iar peste 20 de oraşe din ţară organizează în parteneriat cu RePatriot evenimente speciale pentru aceşti oameni. În 2017, a doua ediţie a Zilelor Diasporei se va organiza în Iaşi, Oradea, Râşnov, Botoşani, Schitu Goleşti, Reşiţa, Panciu, Săcălăşeni, Suceava, Corbi, Făgăraş, Valea Stanciului, Timişoara, Sibiu, Arad şi altele. Detalii aici. Despre Zilele Diasporei 2016.

În 4-8 octombrie 2017, 300 de antreprenori şi executivi de top români care lucrează în străinătate pot fi consultaţi despre nevoile lor reale la ediţia II a RePatriot Summit, care va avea loc în Bucureşti şi Poiana Braşov. În 2016, pentru prima dată după mai bine de 27 de ani, oamenii de afaceri din Diaspora au fost chemaţi acasă ca să investească în ţara lor de origine şi să transfere din know how-ul câştigat pe toate continentele, pentru folosul economiei României. Detalii aici despre ediţia din 2016 a RePatriot Summit.

DESPRE RBL
Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru antreprenorii şi şefii de companii din mediul de business privat. Misiunea RBL este ca România să devină o ţară mai bună pentru afacerile responsabile şi, în felul acesta, o ţară mai bună pentru români.

Antreprenorii şi şefii de companii din RBL iniţiază şi dezvoltă, pe bază de voluntariat, proiecte finanţate exclusiv din bani privaţi, prin care:
- educăm şi mentorăm antreprenorii start-up şi scale-up (Programul Atelierele de Antreprenoriat şi platforma de mentorat Mentoria);
- inspirăm tinerii să gândească antreprenorial (Conferinţele Vreau să Fiu Antreprenor);
- repatriem diaspora prin antreprenoriat (RePatriot);
- revitalizăm satul românesc prin antreprenoriat (Antreprenoreşti - Adoptă un sat!);
- susţinem şi recunoaştem profesorii cu vocaţie şi gândire antreprenorială (Proiectul MERITO).

Monitorizare
Setări